27 Mart 2019 Çarşamba

Tıraşsız Saç Ekimi

Tıraşsız saç ekimi; genetik problemler, stres, yaş, çevresel faktörler, kullanılan ilaçlar gibi faktörlerden ötürü oluşan bölgesel dökülmelere müdahale için kullanılabilecek en iyi yöntemdir. Tıraşsız saç ekimi, saç kazınmadığı ya da tıraşlanmadığı için dökülme problemi yaşayan kişiler tarafından en çok tercih edilen yöntemdir. Tıraşlanmaya gerek duyulmaması, operasyondan sonra günlük hayatınıza hızla dönebilmeniz açısından oldukça önemlidir. Ayrıca en güncel saç ekimi tekniği olan FUE (Foliküler Ünite Ekstraksiyonu metodu kullanıldığı için saç ekimi yaptırdıktan sonra en doğal sonuçlara kavuşursunuz. Hem bir an önce normal yaşantınıza dönebilmenizden hem de yeni ekilen saçların doğallığından, hiç kimse saç ekimi yaptırdığınızı anlamaz. Burada önemli olan doğru plastik cerrahı ve alanında uzman bir estetik hastanesi seçmenizdir.

Tıraşsız Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Tıraşsız saç ekimi yaptırmak istiyorsanız operasyondan önce doktorunuzun isteği üzerine saçlarınızı normal boyutundan biraz daha fazla uzatmanız istenir. Tıraşsız saç ekimi yapılırken en güncel yöntem olan FUE (Foliküler Ünite Ekstraksiyonu) kullanılır. Operasyona başlamadan önce ilk olarak saç foliküllerinin alınacağı bölgeye karar verilir. Genellikle karar verilen bölge ense kısmıdır. Daha sonra plastik cerrahınız, ekibinin yardımı ile donör olarak kullanılabilecek olan güçlü ve sağlıklı saç foliküllerini alır. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken nokta saç foliküllerindeki çoklu köklerin parçalanmadan bütünlüğünü koruyarak alınmasıdır. Bu foliküllerin alınmasında insan vücuduna hiçbir zararı olmayan özel milimetrik ekipmanlar ve düşük devirli mikromotorlar kullanılır. Bu sayede saç kökü alınan bölgenin dokusuna herhangi bir zarar gelmez. Saç ekimi alanında tecrübeli olan ekip alınan saç foliküllerini ekim için kullanılmaya hazır hale getirir. Yine alınan bu foliküller özel cihazlar ile saç ekiminin yapılacağı bölgeye aktarılır.
Tıraşsız saç ekimi tekniği ile her bir saç kökünden 1 ile 3 arasında saç folikülü alınabilir. Genelde 2 seans halinde geçekleşen saç ekimi ile ortama 4.000 civarında saç köküne kavuşabilirsiniz. Saç ekimi işlemi operasyonunun süresi ekilecek olan greft sayısına, saç ekimi uzmanının profesyonelliğine ve estetik hastanesinde kullanılan teknolojik cihazların güncelliğine göre değişiklik gösterebilir. Ancak saçta herhangi bir tıraşlama olmayacağı için işlemin FUE yönteminden daha uzun zaman ve emek gerektirdiğini unutmayın.
Tıraşsız saç ekimi sonrasında tıraşlanma yapılmadığı için ekim yapılan alanı gizlemeniz çok daha kolay olacaktır. Aynı FUE yönteminde olduğu gibi ekim yapılan alanda oluşan kabuklanmaların geçmesi 8-10 günü bulabilir. 3 ay gibi kısa bir zamanda ise yeni saçlarınıza kavuşabilir ve en geç 1 sene içerisinde ekilen saçlarınızın tamamının çıkmasıyla istediğiniz doğal saç görüntüsüne sahip olabilirsiniz.

Tıraşsız Saç Ekiminin Avantajları

Günlük hayatınıza ve düzenli olarak yaptığınız aktivitelere hemen dönüş yapabilirsiniz.
  • Saç foliküllerinin alındığı donör olarak kullanılan bölge tıraşlanmadığı için hızlıca kapanır.
  • Saçlarınızı kestirmek ya da kazıtmak istemiyorsanız bile, ağrısız ve acısız en güncel saç ekimi yöntemi olan FUE tekniğini yaptırabilirsiniz.
  • Eğer daha önceden FUT tekniği ile saç ekimi yaptırmış ve istediğiniz sonucu elde edememişseniz FUE tekniği yaptırabilirsiniz.
  • Saç folikülü alınan ya da saç ekimi yapılan alanda herhangi bir iz oluşmaz.
  • Normal saç ekiminde saçlarınızın 1 numara (yaklaşık 3mm) olacak şekilde kesilmesi gerekirken, saçlarını kestirmek istemeyen erkekler ve özellikle kadınlar açısından tıraşsız saç ekimi idealdir.
  • Operasyon sonrasında saç ektirmiş görüntüsünü kolaylıkla kamufle edebilirsiniz.

Tıraşsız Saç Ekiminin Dezavantajı Var mıdır?

Tıraşsız saç ekimi operasyonları, normal FUE ya da FUT tekniğinden farklı olarak çok daha uzun sürer ve ayrıca bir emek ister. Operasyon süresi genelde %50 oranında artmaktadır. Aynı şekilde saçlar tıraşlanamadığından sterilizasyonun sağlanması zor olup, işlemin gerçekleştiği bölgede gerekli hijyenik ortamın sağlanması için ekstra dikkat edilmesi gerekmektedir.

Tıraşsız Saç Ekimi Fiyatları

Tıraşsız saç ekimi operasyonu, normal saç ekimine göre çok daha fazla zaman aldığından ve emek gerektirdiğinden fiyatları daha yüksek olabilmektedir. Ancak saç ekimi yaptırdıktan sonra en kısa sürede günlük yaşantınıza geri dönmek ve en doğal sonuçlara sahip olmak için ödediğiniz miktardan çok, tecrübeli bir plastik cerraha ve son teknoloji cihazları kullanan saç ekimi merkezi ya da estetik hastanesinde işlem yaptırdığınıza emin olun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder