13 Mart 2019 Çarşamba

Bir Seansta Kaç Greft Saç Ekilebilir

Transfer edilen dokulara Greft denir. Yani ekilecek saç kökleridir. Saç ekimi fiyatları, merkezlerde greft sayılarına göre düzenlenir, seans ise kişiye uygulanacak ekim işlemi sayısına denir. Ortalama bir seansta istenilen ekim sonucuna ulaşılabilinir ancak yeterli gelmeyen seanslar sonucunda kişiye 2-3 seans daha uygulanabilmektedir.

Saç ekimi önemli bir operasyondur ve birçok neden bu operasyonun sürecini etkilemektedir. Öncelikle saç ekiminde seans sayısını ve hangi yöntemle yapılacağını kişinin saç yoğunluğu belirler, hastanın saç sıklığı ne kadar fazla ise alınacak saç kökü(greft) o kadar fazla olmaktadır. Fakat saç seyrekse alınacak kökte ona göre azalmaktadır. Saç ekim işleminde ne kadar çok greft alınıp ekilirse çıkacak neticede ona oranla daha doğal görünümde olmaktadır ancak fazla kök ekebilmek adına verici bölgeden alınacak düzensiz kökler o alanda seyrekliğe neden olabilir, bu durumda görüntü bozukluğu oluşturmaktadır.

Saç ekiminde alınacak greft sayısı saç ekim yöntemlerine göre de değişiklik göstermektedir. Fut yönteminde alınacak kökler kişinin ense bölgesindeki saç derisinin gevşekliği ve saçın sıklığı ile alakalıdır. Fut yönteminde kökler topluca alınıp ekildiğinden ötürü 2000 – 3000 greft alınıp ekilebilir.

Fue tekniğinde ise kökler tek tek alınır ve tek tek ekilir. Fut yöntemine göre daha uzun bir işlemdir. Ortalama 6-9 saat sürebilir ve tek seansta alınan kök sayısı 3000-4500 greft civarındadır. Ancak işlem sonrasında istenilen neticeye ulaşılamamış ise 2. ve 3. seanslar uygulanarak istenilen kök miktarına erişilir.

Saç ekiminde en önemli hususlardan biri saç köklerini alırken zarar vermeden alabilmek ve verici alanda seyreklik oluşturmamaktır. Fue yönteminde verici alandaki saç yoğunluğu fazla ise 3000 saç yoğunluğu az ise 2000 civarında greft alınabilir. Tabii ki bir seansta 3000 ve üzeri saç kökü almak zahmetli bir iştir, hastanın sabırlı olması ve ekim işlemini yapacak olan doktor ve ekibinin tecrübeli, yetenekli ve profesyonelce çalışmaları çok önemlidir. Bu nedenle ekim yapılacak merkez ve doktor iyi seçilmelidir. Saç ekiminde önemli olan greft sayısının fazlalığından ziyade bu greftlerin ne kadarının kalıcı saç telleri haline gelmesidir. Saç kökü çok itina isteyen bir dokudur ve dikkatli olunmaz ise dokular ölebilir. Saç ekimi yapacak doktorun saç köklerine zarar vermeden uygulamayı yapması çok önemlidir, ayrıca greftlerin belli açılarda ve doğru şekilde kanallara yerleştirilmesi sonucu direkt olarak etkileyecektir. Greftler tekli, ikili ve üçlü saç folikülleri olabilir, böylece alınan greft sayısının 2-3 katı fazla saç teli elde edilir.

Saç ekimi doğru ellerde ve doğru bir şekilde uygulandığı takdirde bir seansta istenilen greft miktarına 6-9 saat aralığında ulaşılabilinir, bunda da ekim işlemini yapacak olan doktorun deneyimi, yeteneği ve el becerisi çok önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder