13 Mart 2019 Çarşamba

Saç ektirmek için en uygun zaman ?

Saç ekimi işlemi yapılması ve yaygınlaşmasıyla birlikte birçok kişi yaşadığı saç problemlerinden kurtulup, operasyon sonrasında gördükleri olumlu sonuçlardan çok memnun kalmaktadırlar. Saç ekimi günümüzde herkes için uygulanabilen bir yöntem olmuştur ve önemle belirtmeliyiz ki kişinin saç yapısının ekim işlemine uygun olması dahilinde bu işlem uygulanabilmektedir.

Saç ekim yöntemleri artık o kadar gelişmiştir ki kişinin tamamen saçları yoksa bile vücut bölgelerinden (kol, bacak, göğüs) alınan kıllar sayesinde ekim yapılabilir hale gelmiştir. Saç ekimi yaptırmak için kişinin sağlık durumunun iyi olması ve alınabilecek saç köklerine sahip olması yeterlidir. Saç ekiminde çeşitli olgular etken olabilmektedir fakat ekim işleminin zamanı anlamında bir problem yoktur.

Saç ekimine en uygun zaman kişinin kendisini psikolojik ve maddi anlamda uygun koşulları yaratmasıyla başlar. Herhangi bir mevsimde saç ekimi yapılmasının önemi pek yoktur ama şunu belirtmek gerekir ki bazı aylarda saç dökülmeleri mevsim geçişlerinde sıklaşıp azalabilir. Kişi kendi saç yapısına göre bu durumu değerlendirerek ekim işlemine başlayabilir. Bazı uzmanlar alın ve tepe bölgesine uygulanacak ekim işlemleri için güneşe maruz kalınmaması anlamında sonbaharda ekim işlemini uygun görürler. Belli zamanlarda saç ekim merkezleri çok yoğun olabilmektedir, bu sürenin geçmesini bekleyip daha sakin bir zamanda saç ekimi yaptırılması düşünülebilinir, böylelikle kişiye daha özenli ve itinalı bir saç ekimi işlemi gerçekleştirilebilir.

Saç ekimi zamanının belirlenmesinde kişinin yaşı önemli bir rol oynar. 20 yaş altında yapıldığı zaman saç dökülmeleri devam edeceği için ekim işlemi sonrasında da saç kaybı yeniden yaşanabilir. 30 yaşlarından sonra genel olarak saç dökülmeleri tamamlanmış olur, ya da dökülme hızı yavaşlar bu dönemler dikkate alınarak ekim yapılırsa saç ekimi işlemi daha kalıcı olur. Yani saç dökülmelerinin aktif olmadığı, pasif dönemlerde ekim yapılmalıdır. Saçların tamamen dökülmüş olmasından önce ekim işlemi yapılmalıdır.

Kısaca saçın seyrelme ve açık alan durumuna bakılarak ekim işleminin başlatılmasında yarar vardır. Nitekim saç tamamen döküldükten sonra ekim işlemi yapılamaz. Dökülmeler başladığı zaman bir doktor incelemesinden geçilmesi gereklidir. Saç ekim işleminin uygulanması düşünülen zaman, kişinin sağlık koşullarının en uygun olduğu zamandır. Özellikle dikkate alınması gereken konu eğer bilinen bir hastalık varsa tedavi sürecinden sonra saç ekimine başlanılmasında fayda vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder