13 Mart 2019 Çarşamba

Önce Fut Sonra Fue Yaptırılabilir mi ?

Saç ekimi işlemi uygulanabilirliği kolay, günümüz şartlarında yaygınlaşmış ve tercih edilen cerrahi bir operasyon olarak karşımıza çıkmaktadır. Saç ekimi işlemi gelişen teknolojilerle artık herkese uygulanabilinen bir işlemdir.

Saç ekimi yaptırmayı düşünenlerin iki seçeneği vardır. Çok sık uygulanmakla birlikte her iki yöntemde kişilerin beklentilerini karşılayabilmektedir. Yöntemlerden ilki ve eskiden beri uygulanan fut tekniği ile ekimdir. Fut tekniği ile ekim yapılırken saç kökleri toplu olarak alınır, şeritler biçiminde ve kümeler halinde ekilir. Bu işlem ortalama 5-6 saat sürer ve 4000 civarı saç kökü alımı mümkündür. Ancak fut işleminde saç kökleri topluca alındığı için verici alanda yeterli miktarlarda saç kökü bulunması gerekir. Bu işlem bir seansla sonlandırılır.

Fut işlemi ile ekimde istenilen sonuç gerçekleşememiş ise yeni saçların ekimi ya da düzeltme amacı ile fue yöntemi kullanılabilmektedir. Fue yönteminde saç kökleri mikro motor denilen bir cihaz ile tekli olarak alınır ve ekilir. Cihazın ucunda değişik çaplarda iğneler kullanılır bu sebepten ötürü daha fazla saç kökü alımı yapılabilir ve kök alınan bölgelerde her hangi bir iz kalma durumu söz konusu olmaz. Fue yöntemi ile her türlü yara, yanık, kesik vb. izler üzerine de saç ekimi işlemi yapılabilir. Önemli olan ense bölgesinde veya vücutta, alınabilecek miktarda kıl kökü bulunmasıdır. Verici alan ne kadar uygunsa ekim işlemi de o kadar verimli olur. Fut yönteminde verici alandan alınan kökler neticesinde iz kalır ve hoş bir görüntü oluşmaz, fue ile bu olumsuz görüntüler düzeltilebilinmektedir. Fut yöntemi ile yapılan ekim başarısız olmuş ise tekrarında fue yöntemi kullanılarak istenilen görüntüye kavuşulur. Eğer hatalı bir ekim olmuşsa revizyon amaçlı fue yöntemi ile bir seans daha uygulama yapılır.

Saç ön çizgisinde ki şekil bozukluklarıda düzeltilir. Saç ön çizgisine doğru açılarda yeni kanallar açılır ve saçların yönü olması gereken şekilde düzgün olarak ekilir.Fut işleminden sonra fue uygulaması yapılır ancak daha önce hiç işlem görmemiş, hiç doku alınmamış gibi görüntü oluşması beklenilmemelidir. Sadece fut işlemi sonrasında kalan bazı izlerin kapatılması gerçekleşmiş olup hastanın saçlarını daha kısa kullanabilmesi sağlanabilir.
Fue yöntemi başarılı saç ekimi sonuçlarına erişilmesinde önemli bir yöntemdir ve her kişiye uygulanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder