13 Mart 2019 Çarşamba

Hatalı bir saç ekiminin sonuçları neler olabilir

Saç ekimi, kaliteli kıl köklerinin alınarak saçsız yani dökülmüş olan bölgeye transfer işlemidir. Saç ekimi uzmanlar tarafından profesyonelce olmalıdır çünkü tecrübe ve yetenekli bir hekim tarafından yapılan ekim hata teşkil etmez. Ekme işlemi esnasında gerekli itina ve özen önemle vurgulanmalıdır. Saç ekimi işlemi doğru bir şekilde yapılmamış ise elde edilen görüntüde istenmeyen durumlar meydana gelebilir, doğal görüntü sağlanamaz bu durumda elbette sıkıntılar ile karşılaşılır.

Saçlar düzgün bir şekilde planlama yapılarak ekilmemiş ise kökler arasında ayrıklıklar oluşur ya da saçlar birbiri üzerine gelerek kötü ve kabarık bir görünüme sebep olabilir. Saç ekimi işleminde saçların doğru açılarda ekilmeyişi hatalı bir işlemdir, bu şekilde yapılan ekimlerde saçlar dimdik uzar ve yine doğallıktan uzak bir görüntü meydana gelir. Saç ekimi işlemi sıfır hata ile yapılmalıdır aksi takdirde kötü sonuçlara sebebiyet verir. Diğer önemli bir nokta ise saç köklerinin alınma sırasında çok dikkat edilmelidir. Saç kökleri kesinlikle zarar görmeden alınarak aynı şekilde zarar görmeden ekilebilmelidir, saç köklerinin zarar görmesi o bölgede bir daha saç çıkmamasına zemin hazırlar ki bu asla istenmeyen bir durumdur.

Saç ekimi yaptıran kişinin var olan saçları da dökülebilir buda telafisi mümkün olmayan çok üzücü bir olaydır. Çünkü dökülme riski olan saçlar göz ardı edilirse ve hastanın ense kapasitesi sınırlı ise düzeltme ihtimali olmaz, harita görünümünde çok ciddi görüntü bozuklukları ortaya çıkabilir. Hatalı saç ekim işleminin başka bir sonucu ise, işlemden sonra saç köklerinin alındığı ya da ekildiği bölgelerde kesik ve yara izlerinin kalmasıdır. Fut yöntemi sırasında iz kalma durumu söz konusudur çünkü saç kökleri toplu alınır ve ekilir ancak fue yönteminde iz kalma durumu ortaya çıkmaz. Önemle vurgulamak isteriz ki ekim işlemi hatasız ve iyi olarak yapıldığı zaman düzgün bir ekim ve kişiyi mutlu edecek görüntüler sağlanacaktır.

Saç ekimi yaptırırken doktor seçiminin doğru yapılması işlem sırasındaki hataları muhakkak en aza indirir tahmin ediniz ki tecrübe ve yetenek gerektiren bir operasyondur. Saç ekimine çığ gibi artan istekler yüzünden sağlık ve hijyen kurallarına çok ta uymayan ucuz fiyatlarıyla işlem yapmaya çalışan birçok kuruluş açılmakta. Lakin saç ekim merkezi adı altında açılan bu yerler sadece ticari kazanç sağlayabilmek amaçlıdır maalesef. Bu tür yerlerde yapılan saç ekimlerinin sonuçları da bilgisizlik dahilinde yanlış saç ekimi olacaktır. Daha da önemlisi ekim uzman hekimler tarafından yapılmadığı için muhatap olacağınız bir kişi bulunamaz. Saç ekimi işlemi hastanelerde ameliyathane koşullarında son derece hijyenik olarak uygulanmalıdır aksi halde kişi mikrop kapabilir ve çeşitli hastalıklar ortaya çıkabilir, saç derisi ve saç kökleri zarar görebilir, tüm saçlar kaybedilebilir. Bu nedenle hastalara operasyon öncesi, damar yolundan uygun antibiyotik verilmelidir.

Saç ekimi için kişiye en uygun yöntem ile işlem yapılmalıdır saç yapısına uygun olmayan yöntemler kullanılmamalıdır. Doğal ve hatasız bir saç ekimi görüntüsüne kavuşabilmek için öncelikle iyi araştırma yapılmalı hastane ve doktor iyi seçilmelidir. İşlem öncesinde ve sonrasında dikkat edilecek konular önemsenmeli ve uygulanmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder