13 Mart 2019 Çarşamba

Saç yoğunluğu nasıl hesaplanır

Saç ekimi işlemi çeşitli hastaneler ve özel saç ekim merkezlerinde gerçekleştirilmektedir. Saç ekim işlemi hijyen koşulları sağlanılmış steril bir şekilde ameliyathane ortamında yapılmalıdır. Saç dökülmesinin temelinde genetik ve dışsal etkenler olarak iki farklı nedeni vardır. Saç dökülmesi eğer genetikse saç tedavi yöntemleri uygulanır ve kayıplar önlenmeye çalışılır.

Saç dökülmesi dışsal nedenlerden dolayı olmuş ise önce bu nedenler ortadan kaldırılıp yine aynı şekilde tedavi uygulanarak saç dökülmesi önlenir ve sonrasında saç ekim işlemi gerçekleştirilir. Saç ekiminde en önemli faktörlerden biri saç yoğunluğudur. Yoğunluk birim alanında ki saç anesidir. Saç yoğunluğu saç ekimi yapılacak merkezde uzmanlar tarafından ölçülür ve çıkan sonuca göre hangi yöntemle ekim işlemi yapılacağı tespit edilir.

Saç ekimi yaptıracak kişiler saç yoğunluğunun nasıl hesaplandığını ve ekim işleminin neden bu kadar önem teşkil ettiğini merak ederler elbette, bu durumu şöyle açıklayalım; kullanılan çeşitli yöntemler sayesinde saç yoğunluğukolaylıkla hesaplanır zor bir işlem değildir. Saç yoğunluğunun hesaplanması, uygulanan yöntemin başarısını ve kalitesini arttırmak için önemlidir çünkü kişinin saç yoğunluğunun ne olduğu ve hangi yoğunlukta saç ekimi yapılacağı çıkacak sonuca direkt etki eder.

Saç ekimi işleminde saç yoğunluğunun belirlenmesi ve saç dökülmesinin tespit edilmesinin ardından, ne kadar kıl kökü uygulanacağı saç ekimi yapacak uzman tarafından, saç nakli yaptıracak kişilere gerekli açıklamalar yapılır. Uzman doktorların bu işlem için gerekli makine ve dizaynlara son derece önem vermesi ve bulundurmaları zorunludur ki teknolojinin her imkanından yararlanılıp en başarılısını ve en iyisini yapabilmek adına, ekipmanları ve donanımları tam olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder