13 Mart 2019 Çarşamba

Bir kişi kaç seans saç ektirebilir

Saç ekimi insan psikolojisi ve dış görünüşle direkt alakalı bir durum olduğu için birçok soruyu beraberinde getirmektedir. Bunlardan biride saç ektirmeye karar veren kişinin en iyi ve doğal görünmek adına kaç seans ve kaç greft ekilirse mükemmele ulaşırım sorusudur.

Saç ekimi işlemi için kişinin kendini her anlamda hazırlaması gereken bir süreçle başlar. En önemli ve çok iyi araştırma yapılması gereken husus, tabii ki hekim ve saç ekim merkezi seçme işlemidir. Operasyonu yapacak olacak doktor profesyonel olmak ve hastasını iyi analiz etmek durumundadır. Saç dökülmesinin kişiden kişiye farklı sebepleri olabilmektedir. Saç ekimi yaptıracak kişinin saç dökülme sebeplerinde alın çizgisi, baş yapısı saç köklerinin sağlıklı olup olmadığı gibi birçok etken hatırı sayılır önem arz etmektedir.

Transfer edilen dokulara Greft denir, yani ekilecek olan saç kökleridir. Greftler içerisinde bir saç kökü de olabilir birden fazla da olabilir. Seans ise kişiye uygulanacak ekim işlemi sayısına denir. Öncelikle saç ekimi seansının sayısını kişinin saç yoğunluğu belirler hastanın saç sıklığı ne kadar fazla ise alınacak saç kökü o kadar fazla olmaktadır, fakat saç seyrekse alınacak kökte ona göre azalmaktadır. Hastanın açıklığına göre bir seansta uygulanabilir, bu seanslar ihtiyaca göre 3’e kadar da çıkabilir.

Saç ekim işleminde ne kadar çok greft alınıp ekilirse çıkacak neticede ona oranla daha doğal görünümde olmaktadır ancak fazla kök ekebilmek adına verici bölgeden alınacak düzensiz ve fazla kökler o alanda seyrekliğe neden olur bu durumda görüntü bozukluğu oluşmaktadır.

Saç ekiminde alınacak greft sayısı saç ekim yöntemlerine göre de değişiklik göstermektedir. Fut yönteminde alınacak kökler kişinin ense bölgesindeki saç derisinin gevşekliği ve saçın sıklığı ile alakalıdır. Fut yönteminde kökler topluca alınıp ekildiğinden ötürü 2000 – 3000 greft alınıp ekilebilir.

Fue tekniğinde ise kökler tek tek alınır ve tek tek ekilir. Fut yöntemine göre daha uzun bir işlemdir, ortalama 6 -9 saat sürebilir ve tek seansta alınan kök sayısı 3000 -4500 greft civarındadır. Ancak işlem sonrasında istenilen neticeye ulaşılamamış ise 2.- 3. seanslar uygulanarak istenilen kök miktarına erişilir.

Saç ekiminde alınacak kök sayıları kişinin saç yapısına göre değişir. Saç yoğunluğu ne kadar fazla ise alınacak ve ekilecek kök sayısı artar, ekim işlemi kaliteli ve başarılı olur. Saç ekiminde en önemli faktör saç köklerini alırken zarar vermeden alabilmek ve verici alanda seyreklik oluşturmamaktır. Fue yönteminde verici alandaki saç yoğunluğu fazla ise 6000, saç yoğunluğu az ise 2000 civarında greft alınabilir. Bir seansta 4000 ve üzeri saç kökü almak zahmetli bir iştir, hastanın sabırlı olması ve ekim işlemini yapacak olan doktor ve ekibinin tecrübeli, deneyimli ve profesyonel olmaları çok önemlidir. Bu nedenle ekim yapılacak merkez ve doktor iyi seçilmelidir.

Saç ekiminde önemli olan greft sayısının fazlalığından ziyade bu greftlerin ne kadarının kalıcı saç telleri haline gelebilmesidir. Saç kökü dikkat ve hassasiyet gerektiren bir dokudur ve dikkatli olunmaz ise dokular ölebilir. Saç ekimi yapacak doktorun saç köklerine zarar vermeden uygulamayı yapması bu sebeple önemlidir. Ayrıca greftlerin belli açılarda ve doğru şekilde kanallara yerleştirilmesi, sonucu direkt olarak etkileyecektir. Greftler tekli, ikili ve üçlü saç folikülleri olabilir böylece alınan greft sayısının 2-3 katı fazla saç teli elde edilebilir.

Saç ekimi doğru ellerde ve doğru bir şekilde uygulandığı takdirde bir seansta istenilen greft miktarına 6-9 saat aralığında ulaşılabilinir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder