27 Mart 2019 Çarşamba

Saç Ekimi İçin En Uygun Zaman Nedir?

Saç ekimi yaptırmaya karar veren kişiler için saç ekimi operasyonunun ne zaman yapılması gerektiği önemli bir konudur. Bu operasyona karar veren kişiler, ekim yapılacak merkezi, doktoru seçtikten sonra kendileri için en uygun zamanı seçmelidirler. Peki saç ekimi için en uygun zaman nedir? Bu zaman kişiden kişiye farklılık gösterir mi?  Saç ekimi zamanlamasında hangi faktörlerin etkisi vardır? Detaylar içeriğimizde…

Saç dökülme seviyesi zamanlama için önemli mi?

Saç ekiminin başarılı geçmesi için doğru zamanlama oldukça önemlidir. Bu noktada kişide yaşanan saç dökülme seviyesi, saç ekiminin ne zaman yapılması gerektiği ile yakından ilişkilidir. Saç dökülme seviyesi belli bir noktaya gelmemiş kişilerin saç ekimi yaptırması doğru değildir. Bununla birlikte saç dökülmesi yoğun bir şekilde devam eden kişilerin de saç ekimi yaptırmaması gerekir. Bunun temel nedeni estetik görünümdür. Eğer saç dökülmesi devam eden kişiye saç ekimi yapılırsa, dökülmeye devam eden saçlar estetik görüntüyü bozar, çünkü ekilen saçlar dökülmez. Bunun yanında saç dökülmesi belli bir seviyeye gelmemiş kişilere ekim yapılırsa, daha sonradan saçlar döküldüğünde farklı noktalarda açıklıklar ortaya çıkacak ve saç ekiminin sağladığı estetik bütünlük bozulacaktır.
Bu yüzden saç ekimi yaptıracak kişiler için saçların dökülme hızı ve yoğunluğu dikkatli şekilde takip edilmeli ve ve sonrasında saç ekimi için en uygun zamana karar verilmelidir.
Saç ekimi için en uygun zaman saç dökülmesinin %60 oranında tamamlandığı ve yoğun dökülme sürecinin sona erdiği dönemdir. Saç dökülmesi belirli bir seviyeye gelmeden önce yapılan ekimlerde ikinci bir ekim gerekebilir. Bu yüzden ekim için yoğun dökülmenin bitmesini beklemek gerekir.

Saç ekimi zamanlamasında cinsiyet faktörü

Saç ekimi yapılmadan önce ilk belirlenmesi gereken konu kişinin bu operasyona gerçekten ihtiyaç duyup duymadığıdır. Bu noktada cinsiyet faktörü önemlidir. Erkeklerde genellikle saç dökülmesi androjen hormonundan kaynaklıdır ve bu dökülme saç ekimini gerektirir. Saçları büyük oranda dökülmüş, saçlarında açıklık ve kellik bulunan kişiler için net çözüm saç ekimidir. Androjen hormonundan kaynaklı saç dökülmesinin ne yazık ki başka bir tedavisi yoktur.
Kadınlarda görülen saç dökülmeleri ise büyük oranda stres, beslenme kaynaklı olup erkek tipi saç dökülmesi görülen kadınlar da vardır. Erkek tipi saç dökülmesi olduğu tespit edilen kadınlar için de tek çözüm saç ekimidir. Ancak dökülme diğer faktörler kaynaklı oluşuyorsa saç ekimi tek tedavi yöntemi değildir. Çünkü bu noktada saç dökülmesi için birçok çözüm yöntemi vardır. Bu yüzden kadınlar saç ekimini düşünmeden önce diğer tedavi yöntemlerine başvurabilirler.
Her iki cinsiyet de saç ekimi yaptırma kararı aldığında saç ekiminin zamanlamasına farklı şekilde karar vermelidir.

Saç ekimi zamanlamasında yaş faktörü

Saç ekiminin zamanlamasına karar vermek için yaş önemli bir faktördür.Uzmanlara göre 20 yaşın altında saç ekimi yaptırmak isteyenler ekim konusunda biraz daha beklemeliler. Çünkü 20 yaşından küçük kişilerde ergenlik hormonundan kaynaklı saç dökülmesi görülür ve bu son derece normaldir. Bu dönemde saç ekimi yapılsa bile eski saçlar dökülmeye devam edecektir. Bu da saç ekiminin oluşturduğu bütünlüğü bozarak kötü bir görüntüye sebep olur.
30’lu yaşlarda saç dökülmesi durur. 30’lu yaşlar saç ekimi yaptırmayı düşünenler için en uygun dönemdir. 30 yaşına ulaşıldığında dökülecek olan saçların dökülmesi tamamlanmış olur. Bu yaştan sonra yapılacak saç ekiminde tekrar dökülme riski bulunmamaktadır. Bu yüzden uzmanlar uzmanlar saç ekiminin 30 yaşından sonra yapılmasını daha doğru bulmaktadır.

Saç ekimi zamanlamasında mevsim faktörü

Saç ekimi yaptırmaya karar verenler için mevsimsel önem de devreye girer. Bu noktada önemli olan hava koşullarının ekstrem olmamasıdır. Çünkü saç ekimi yaptıracağınız dönemde aşırı sıcak ya da aşırı soğuk havaya maruz kalmamanız gerekir.
Yaz ayları saç ekimi için uygun zamanlar değildir. Sıcaklar terlemeye neden olur ve saç ekimi yapılan bölgeyi rahatsız eder. Saç ekimi yapılan bölgeye operasyon sonrası dokunmamak önemlidir. Yaz aylarında oluşan terleme, ter silme ya da dokunma gibi güdülere neden olur. Bunun yanında deniz ve kumsal da saç ekimi sonrası için iyi değildir. Eğer yaz için tatil planları yapıyorsanız, saç ekimi yaptıracağınız tarihin tatilden sonra olmasına özen göstermeniz gerekir.

Saç ekimi sonrası açısından doğru zamanlama nedir?

Saç ekimi operasyonunun başarısını etkileyen en önemli faktörlerden biri de operasyon sonrası uyulması gereken kurallardır. Saç ekimi sonrası doktorun belirttiği kurallara uyulmadığı takdirde saç ekimi sonucu ciddi anlamda olumsuz etkilenebilir. Saç ekimi sonrası darbelerden korunma, ilk 3 gün istirahat gibi saç ekimi sonrası dikkat edilmesi gereken kurallar vardır.
Saç ekimi yaptırmak için zamanlama seçilirken, saç ekimi sonrası kurallara çok rahat uyulabilecek bir zaman dilimi seçilmesi oldukça önemlidir. Saç ekimi zamanı belirlenirken bazı konulara dikkat etmek gerekir:
  • Sonrasında istirahat edebileceğiniz bir gün seçmelisiniz. Çünkü saç ekimi sonrası 3 gün dinlenmeniz ve kafanızı darbelere karşı korumanız gereklidir.
  • Deniz ve kumsaldan uzak durabileceğiniz bir zaman dilimi seçmeniz gerekir. Saç ekimi sonrası en az 3 ay deniz ve kumsal yasaktır. Çünkü deniz saç köklerine zarar verirken, kumsalda bulunmak da saç diplerinizin kum dolmasına ve yeni ekilen saç köklerinizin havasız kalmasına sebep olur.
  • Saç ekimi her mevsim yapılabilse de en uygun zaman bahar aylarıdır. Çünkü saç ekimi sonrası fazla sıcak ya da fazla soğuk havaya maruz kalınmaması önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder