5 Ekim 2020 Pazartesi

Sepetlerde meyve salatası

20 kişilik Nelere ihtiyacımız var? 2 kg kabuğu soyulmuş meyve (elma, armut, mango, kivi) 200 gr. çırpılmış krem şanti 2 adet acıbadem kurabiyesi 1 adet portakal Tozşeker Sepet için: 150 gr. un 150 gr. tereyağı 150 gr. pudraşekeri 150 gr. yumurta akı Nasıl yapıyoruz? Portakalları 24 adet yuvarlak olacak şekilde dilimleyin.



20 kişilik Nelere ihtiyacımız var? 2 kg kabuğu soyulmuş meyve (elma, armut, mango, kivi) 200 gr. çırpılmış krem şanti 2 adet acıbadem kurabiyesi 1 adet portakal Tozşeker Sepet için: 150 gr. un 150 gr. tereyağı 150 gr. pudraşekeri 150 gr. yumurta akı Nasıl yapıyoruz? Portakalları 24 adet yuvarlak olacak şekilde dilimleyin.
20 kişilik


Nelere ihtiyacımız var?
2 kg. kabuğu soyulmuş meyve (elma, armut, mango, kivi)
200 gr. çırpılmış krem şanti
2 adet acıbadem kurabiyesi
1 adet portakal
Tozşeker
 
Sepet için:
150 gr. un
150 gr. tereyağı
150 gr. pudraşekeri
150 gr. yumurta akı
 
Nasıl yapıyoruz?
Portakalları 24 adet yuvarlak olacak şekilde dilimleyin. 150 gr. tozşeker ve suyla portakalları kaynatın. 200 gr. unu parçalara kestiğiniz yaş maya ve 120 ml. suyla yoğurun. Hacmi iki katı olana kadar mayalandırın. 200 gr. un, yumurta sarıları, eritilmiş tereyağı, 70 gr. tozşeker, 20 gr. tozşekerle ezilmiş antepfıstığı, tuz, 25 ml. su ve hazırladığınız mayalı hamuru yoğurun. Hamuru (25x40 cm. 'lik) dikdörtgen açın. Üzerine soğutulmuş portakal şurubu yayın. Tereyağı sürdüğünüz 21 cm. çapındaki kek kalıbına hamuru rulo olarak yerleştirin. Nemli bez örtüp mayalanmaya bırakın. (Hacminin iki katı olmasına dikkat edin.) Isıtılmış 180 derece fırında 30 dk. pişirin. İlk 15 dk.nın sonunda folyoyla üzerini kapatın. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Pudraşekeriyle servis yapın.



550d9b6a247c4851ac8e380c9e67f399

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder