25 Haziran 2020 Perşembe

Ev yapımı vişne suyu

İpek Bozkurt'tan ev yapımı vişne suyu tarifi...



İpek Bozkurt'tan ev yapımı vişne suyu tarifi...
Malzemeler:
 
1 kg vişne
1,5 lt su
1,5 bardak toz seker
4 adet karanfil
1 çubuk tarçın (isteğe bağlı)
1/2 limon suyu
 

 
Yapılışı:
 
Geniş ve derin bir tencerenin içinde vişneler, şeker ve baharatlar, üzerini örtecek kadar içme suyu ile örtülüp orta derece ateşte kaynamaya bırakılır. Köpük oluşursa bir süzgeç ile bunlar alınır.
 
Su kaynamaya başlayınca içine limon suyu eklenir ve meyveler çatlayana kadar bu şekilde orta ısıda pişirilmeye devam edilir.
 
Bu hazırlanan kompostonun içinden vişneler bir kevgir ile alınır, daha sonra pasta, tatlı içinde kullanılmak üzere saklanır. Suyu ise şişelere konup, buzdolabında iyice soğutulduktan sonra içmeye hazırdır.
 
 



9c6e3eea5aac4492abf1f7888b39ca8c

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder